Boned Chicken -½ കിലോ ,ചെറിയ കഷണങ്ങള്
Ginger garlic paste- 1 ചായ സ്പൂണ്
Red chilly powder- ആവശ്യത്തിനു
Coriander powder -2 മേശ സ്പൂണ്
Turmeric powder- 1 ചായ സ്പൂണ്
Pepper powder- 1 ചായ സ്പൂണ്
Garam masala- 1 ചായ സ്പൂണ്
Rice flour- 1 ചായ സ്പൂണ്
കരിവേപില -ഒരു പിടി
മല്ലിയില -ഒരു പിടി
tomato -വലുതു , ഒന്ന് , ചുറ്റുമുള്ള ജാടക്ക്
Green chilly 5 -6 ചുറ്റുമുള്ള ജാടക്ക്
Lemon juice- ½ നാരങ്ങ
Oil ആവശ്യത്തിനു-വറുക്കാന്
Salt -ആവശ്യത്തിനു
Clean and cut the chicken into medium or small pieces
Remove excess water from the pieces using a paper towel(s).
Make 3-4 slits on the chicken and keep aside. Make a marinade with red chilly poder, coriander powder, turmeric powder, garam masala, rice flour, pepper powder and lemon juice.
Marinate the chicken pieces and set aside for at least 3 hours in the refrigerator.
Heat oil for frying and deep fry the chicken until they attain a reddish to light brown color.
Fry curry leaves , coriander leaves and slitted green chillies in the same oil.
Transfer onto a serving plate and decorate the chicken fry with fried leaves and tomatoes and green chillies..
Very good Mr. Manoj....good presentation too!!!.nice click!!
ReplyDeleteInnu avide cooking mahamaham thanne ayirunnu alle?
Hari gave me a hint in the evening......
Keep blogging!!!
Yummmy...Nice pic also
ReplyDeleteedhu thattukadayilaado itreyum tomato and chillis waste cheyyanne???
ReplyDeleteKidilan presentation...Kurachu kooduthal undakittu pune lottu parcel ayakkuvoooo...
ReplyDelete